Efterskalv i Spanien JUST NU

Lorca (Murcia) i Spanien lider av efterskalv just nu. På grund av två jordskalv som skedde för några timmar sedan försvagades byggnader, stolpar m.m. och små efterskalv orsakar nu att de rasar ihop på bilar och människor. Människorna i området är nu tvungna att gå ut på gatorna och lämna sina hem. I TVE (Spaniens television) sänder de just nu direkt scener från platsen där det är som oroligast. Igenom radio och television försöker de att informera alla om jordskalvet och journalisterna som är på plast gör sitt bästa för att varna alla till att inte gå in i sina hem. 
Journalisten Julio bevittnade just precis hur ett kyrktorn rasade ner på mindre än en och en halv meter ifrån honom! Dödsantalet beräknas vara ca 5-7 personer just nu.

Jag kommer senare att uppdatera med mer uppgifter om skalvet och om hur de går för dem, då det just nu är ganska kaotiskt i Lorca. Men vi hoppas att allt är över nu och jag undrar vart stackars folket ska sova inatt, deras hus är ju så försvagade att det måste vara en stor risk att gå in dit. Hoppas allt löser sig där borta/ Liliana

P.S Dödsantalet bekräftades precis att vara 10 personer.

En karta på Murcia i Spanien (det lilla gula :) )
En karta på Murcia i Spanien (det lilla gula åt höger)


Kommentarer
Postat av: Lanya :D

En mycket informativ och intressant blogg!!

Ciao Bella!

Love you (L)

2011-06-02 @ 21:51:33
URL: http://lanyaluqmanahmed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0